Moppeploppe :)

Denna dag har jag sovit, legat ute i solen (dessvärre tror jag solen inte gillar mig, är fortfarande lika blek, haha :P), varit i stallet, åkt moppe och varit hos mormor och morfar :)
Tankade första gången helt själv idag, haha, fick världens hjärnsläpp när jag skulle trycka på de där knapparna på den där pumpsaken. Jaja, det gick bra iallafall, gjorde rätt tror jag :P haha :)
Käkade middag hos mormor och morfar, grymt gott var det :) imorgon åker mormor till schweiz (stavning? :P) och sen till italien. Hade det inte varit för jobbet hade jag varit grymt avundsjuk måste jag säga! Vem tackar nej till att ligga och steka på en strand i Italien? Inte jag iallafall!

Har börjat funderat lite på det här med hästarna. Ska nog ta ett uppehåll ett tag tror jag. Säga upp min fodervärdsplats och göra något annat, eller 'bara vara'. Jaja, hur det blir med det får vi se. Ska tänka mer på det i veckan, och är jag säker på att jag ska sluta så fixar jag papper och sånt på fredag. Kommer vara jobbigt att lämna billybus, men ändå grymt härligt att inte behöva tänka på stallet så mycket. Så ja, ska ha bestämt mig till fredag iallafall. Och om jag bestämmer mig för att vara kvar så blir det bara något år till, har bestämt mig att sluta tills jag ska börja gymnasiet. Menmen, det återstår att se. Om inte annat står ju stallet kvar, så man kan komma och hälsa på iallafall :)

Nu ska jag sova, sen imorgon ska jag fara iväg till skolan. Har inte varit där på hundra år känns det som, har ju varit sjuk. Men det är nog sig likt, tråkigt nog. Jaja.
Ha det bra!

/ A

Fylld garderob.

Halloj, då var man hemma från Stockholm :)
Införskaffade mig 6 tröjor, 2 shorts, ett par skor, två par örhängen, två par halsband och hårspännen. Mycket nöjd! :)

Kan inte säga annat än att jag längtar som en tok tills sommarlovet! Och på onsdag är det ynka en vecka kvar! Sen blir det sova, äta glass och bada! Haha :)
Ny frisyr+hårfärg blir det också, bild kommer när det är klart. Är så trött på mitt slitna bruna hår, så nu blir det uppklippt med lugg och blondt :P Spännande :)

Håller på att somna här, så ska nog dra mig till sängen nu.
Ha det gött alla!

/ A

Ännu en dag som sjukling.

Ännu en dag har passerat, och också idag har en sjuk amanda legat nerbäddad framför tv,n. Men nu är man på bättringsvägen, och det är ju positivt iallafall!
Det blir Stockholm ändå imorgon, gladare än gladast är jag för det! Och Matilda kunde inte följa med, så Cotten hänger på istället! :) Trevligt trevligt! Hoppas bara min röst har kommit tillbaka tills dess, haha :P

Idag har jag blivit 100 kronor rikare, haha, mamma lovade mig det om jag dammsugade lite, så vad gör man inte för lite pengar? Speciellt när man ändå ska shoppa i huvudstaden imorgon! Så det blir att gå upp tidigt tidigt, men det spelar inte så stor roll för min del, har sovit till efter 11 de senaste dagarna, så lite omväxling gör ingenting just nu :)
Menmen, nog snackat om det.

Hade inte så mycket att säga denna dag, så nu ska jag gå ner och kolla om maten är klar, min mage skriker för tillfället!
Så ha det bra alla!

/ A

regn och förkylning.

Hallå!
För en gångs skull kan jag nog erkänna att jag faktiskt tycker om att ligga hemma en hel dag, speciellt när vädret ute är sämre än mig. Det regnar heeeela tiden, och slutar inte! Tråkigt tråkigt. Men igår var borlänge i en slags 'kupol' av två grymt fina regnbågar. Har nog aldrig sett så starka färger på någon regnbåge förut, speciellt inte på 2 stycken! Ingen bild togs, men om man kollar på bilddagboken kan man hitta både den ena och dena andra från borlänge som har bild på det.
Jaja, trots vädret har jag fortfarande en hund som behöver komma ut, så jag ska snart gå ut en vända med honom och eventuellt bli ännu sjukare. Som det ser ut nu kommer jag antagligen inte komma till Stockholm :/ Aja, Stockholm försvinner ju inte, eller det får vi hoppas i alla fall! :P Haha. :)
Såg förresten att 'What about Brian' går på tv idag, snacka om att jag vart glad! :P Har inte sett det på jätte länge, nog för att det är repris, men nu är det ett av världens bästa tv-serier vi pratar om :P

Nu måste jag plocka undan frukost disken, annars blir mamma tokig på mig.
Ha det bra alla!

/ A

Sjukling

När man precis har kommit hem, och det underbara vädret äntligen kommer, ja, då följer även en stor förkylning med! Så just nu spenderas dagarna hemma, nerbäddad och snorar papper efter papper. Inte det roligaste, men hoppas man blir frisk tills på lördag i alla fall, annars blir det nog inte Stockholm för min del :/ Så får hålla tummarna på det bästa!
Trots förkylningen gick jag ut med Loke en liten vända. Jag tycker verkligen inte om att ligga hemma och dega en hel dag+att Loke måste ju få komma ut och rastas av. Så han var en liten räddning den här dagen, annars hade jag nog legat i sängen ännu längre.

Har börjat funderat lite på en sak, jag har för inte så längesen städat mitt rum, och nu, bara några dagar senare, ser det ut som ett bombnedslag igen! Fattar inte hur jag lyckas, men jag måste verkligen ta itu med det så småningom och få bort allt skräp. Men det får nog bli när jag blir frisk och orkar röra på benen, även fast jag igentligen har världens tillfälle nu. Menmen. :)

Nu ska jag skala potatis, tråkigt nog, men det behövs.
Så hej sålänge!

/ A

Hemma igen!

Nu var man hemma igen efter några dagar på kryssning+Tallinn :)
Har varit helt okej, Tallinn var vell ingen höjdpunkt direkt, men kan nog med 100% säkerhet säga att på sommaren är det nog kanon att vara där! Så om någon funderar på att åka dit, åk på sommarn! Bara ett litet tips. :P
Färjan hem var nog roligast på hela resan. Vart mycket spring på alla våningarna på båten, men oj va skoj jag hade! :)
Införskaffade mig en mascara, parfym och red bull, eftersom shoppingen inne i Tallinn INTE var någon rekommendation! Fanns knappast  något man ville ha, så det var lite av en besvikelse :/ menmen, jag överlever :P

På lördag ska jag ner till Stockholm över dagen, min mamma ska nämligen springa marathon loppet! Fattar inte hur man orkar, sträckan ligger på 4,2 mil! Jag nöjer mig med min runda runt älven :P Haha :)
Medans mamma tröttar ut sina ben, ska jag trötta ut mina på ett annat sätt. För mig blir det shopping, shopping, shopping! :D SOM jag har saknat det, har inte haft en riktig shoppingdag på hundra år känns det som :P Och om jag har tur så finns det plats i bilen på väg ner så Matilda följer med! :)) Mycket roligare att ha sällskap än att irra runt i Stockholm själv, som jag har gjort en gång tidigare. Inte kul säger jag bara, haha :P Speciellt när man har 68 i iq och inte hittar någonstans. Jaja :P haha.

Resten av dagen kommer bestå av plugg, tv och mat.
Har en bok recension i svenska som ska lämnas in imorgon så jag kan få veta mitt betyg. Får hålla tummarna på minst ett G iallafall, men i nuläget har jag fått VG på de senaste proven, så jag kan nog känna mig ganska lugn på den fronten :)
Nej, nu ska jag göra klart den och få i mig något att äta, sen blir det Desperate Housewives! :)

Hejdå alla!

/ A

En underbar känsla.

Ett prov.
Några frågor.
Några svar.
En nervös tjej.
Trycker igenom sig genom alla frågor.
Rättar och resultatet....
2 fel!
Godkänd!

Haha, om ni inte förstår det, så klarade jag moppekortet idag :D
Härligt som tusan!
Det blir moppeåkning idag och imorgon, sen får den vila i helgen, då jag istället kommer vistas på en färja på väg till Tallinn. :))

Solen skiner, det är varmt ute. Enda problemet är regnet som inte slutar ösa ner. Snart kommer en färgglad regnbåge vila över Borlänge.
Senare blir det att åka till Falun och handla behövande saker. Efteråt ska jag fixa med moppen.
Så alla Borlänge-bor får passa sig, nu blir det osäkert i trafiken. Haha :P

Ha det gött alla!

/ A


Grattis!

Justeja, glömde nämna i förra inlägget, min käre bror tog bilkörkort idag, så grattis till han! :)


Sent inlägg.

Klockan är över midnatt, men oj vilken stressig dag!
Är för övrigt ledig imorgon som en kompensationsdag för yrkens kväll som var på skolan för någon vecka sen.
Härligt härligt!

Har varit i skolan först, sen blev det till att åka till körskolan och plugga lite. Snart så! Snart står jag där med moppekortet i handen, gissa om jag längtar?! :D Känner mig verkligen peppad till tusen just nu, så det 'stora' provet kommer nog gå gallant! Eller det är vad jag hoppas på i alla fall, haha :P

Snart är det dags för mig och några i familjen/släkten och säga hejdå till Sverige, och hej till Tallinn!
Kryssning+spa, kan det bli bättre? :))
Fick sms om mina piercingsmycken idag också, snart får man åka och hämta de! Längtar verkligen, har tröttnat ganska rejält på mina stavar i läppen nu. Menmen, bild kommer senare på det+att jag fortfarande inte har laddat upp på skolavslutningsklänningen, "it's okej to be lazy". Haha :P

Jaja, nu måste jag nog börja dra mig till sängen innan mina ögonlock dunkar i backen, så godnatt alla!

/ A

:D

Idag har jag varit i skolan och sedan farit ner en sväng till stallet och haft stalltjänst!
Inte direkt favoritsakerna att göra, men grymt bra dag iallafall :))
Allt känns underbart, och livet leker, precis som det ska göra! :D
Känner att jag älskar allt just nu, t.o.m niklas som tjatar och skriker att jag ska sänka musiken, haha :P
Menmen, musiken är ju en stor del av mitt liv, så det där med att skippa musik för att han ska höra vad de säger på tv kan han ju bara glömma, haha :)

Imorgon blir det körskolan, känner mig faktiskt grymt peppad :D

Puss alla!

/ A

Godmorgon!



Godmorgon alla bloggläsare!
Är närapå nyvaken, och har ätit en rejäl frukost, mums :)
Senare blir det en tur till stallet, ska rida ut med Sandra :)
Trevligt trevligt.
Efter det ska jag rensa tankarna lite och ta med mig Loke ut och springa runt älven. Underbart :)
Har precis beställt fler piercingsmycken, längtar tills de kommer! :)

Förresten, ett grattis till min käre far som fyller 39 idag. Grattis grattis!

Kort inlägg, kommer eventuellt ett till ikväll :)
Så tills dess, ha det bra!

/ A

:)

Ny dag, nya saker att minnas.
Dagens mest minnesvärda var löshoppningen med hästarna :D
Billy hoppade 1,05, duktigt ponny! :)

Skoldagen var helt okej, med tanke på hur man brukar uppleva skoldagar.
Jag var riktigt peppad idag, så både so redovisningen och svenska provet gick som på räls! :) Känns sjukt bra, eftersom jag varit lite lat med läxor och sånt på senaste tiden. Menmen, jag ligger inte efter eller så, så det är ju toppen :)

Alldeles nyss åkte jag och Jonna och handlade lite. Vi båda var nog lite smått rastlösa, så det vart en tur till ica maxi och köpa choklad, haha! :P
Jaja, skulle inte förvåna mig om jag en dag vaknade upp, stor som ett fläskberg, och rullade nerför trapporna. Men vi får hoppas att det isåfall blir om några hundra år, haha :)

Förresten, är det någon som har en aning om vart man kan köpa ljusbord? Är i STORT behov av en sån just nu! :P

Ha det!
/ A

Ge mig!




Behöver jag ens säga hur kär jag är i frieser hästar eller?!
Så sjukt underbara!
Om man ändå hade en sån :)
Får tjata lite på mamma, haha :P

Måste bara säga att Gossip Girl kläderna kommer ut i butik, och jag (stort fan av GG) kommer shoppa som en tok när de kommer kunna säljas! Längtar! :)
Förresten, 8 dagar kvar, sen åker jag på kryssning till Tallinn, underbaaart! :)

/ A

Härlig dag!

Den här dagen har varit underbart bra :)
Först skolan, det som var lite negativt var väl att jag försov mig och missade därför engelskan. Inte bra, måste skärpa mig på månarna! Sommarlovet har ju inte börjat än :P
Sista lektionen hade vi elevens val, kicki pratade lite med mig, så på showskolan som kommer äga rum på sommarlovet kommer jag vara ljudtekniker! :D Grymt glad vart jag, tack och bock för det! :) Lite hjälp på traven, good good gummisnodd :)
Sen åkte jag hem och pluggade lite svenska, har prov imorgon om klassiker. Känner mig taggad, så det kommer nog gå bra! :)
Efter en stunds pluggande blev det dags att slänga sig på cykeln och åka hem till Trulls! :)
Vi var till lekparken, snacka om att man kan älska rutschkanor! Trulls åkte som en liten tok :P Haha, var bara att hjälpa han upp och se glad ut. :)
Sen åkte jag hem och åt lite, kände att jag inte varit hos min farmor på ett tag, så jag slängde mig ännu en gång på cykeln och tog en tur ner till henne :) Hemma hos henne var det städning och packning på full gång, hon ska nämligen till Turkiet imorgon! Och jag är inte alls avundsjuk, verkligen inte.. Haha :)

När jag kom hem gick jag ut en sväng med Loke :)
Här kommer lite bilder, och observera att de är tagna med mobil, därav kvalitén :P





Prickson kom :)
Som hund och katt. Haha :)


Min lilla tjockis :P


Hade fler bilder, men tiden bara rinner iväg och snart slår klockan midnatt! Dags för mig att återvända till so,n som ligger bredvid mig.

Ha det gött!

/ A

.

Lita aldrig på "Håll fast vid mig eller släpp mig helt".
För även om man håller fast vid någon så släpper den en.
Och 'Håll fast vid mig' kan bli lite för mycket ibland.
Även fast jag tycker mycket om en, måste jag få utrymme, plats för även någon annan.
Förlåt, men jag tål inte folk som blir sura på mig när jag är med en annan av mina kompisar.
Det går inte till så.
Lär dig det.


Jason Castro.<3

Ännu en dag har passerat, och jag sitter här och är helt förtrollad av Jason Castros underbara sångröst. Rekommenderar verkligen honom till den som för tillfället inte har någon bra musik att lyssna på! :)

Idag har det inte hänt något speciellt, först var det skolan och sen stallet :)
Fick höra av en av ridelevernas kompis att jag var fin tydligen, så det vart att tacka och bocka för det! :P
Imorgon ska jag ner till körskolan, och sen på onsdag gäller det! Får hoppas det går finemang, moppekortet har jag väntat länge på nu :) Så ja, håll tummarna för mig! :P

Resten av kvällen kommer jag plugga, plugga och lyssna på Jason Castro. Jag är näst intill kär i honom, haha :)

Ha det bäst alla!

/ A

"Det var en underbar kväll med anders nilsson och jag"

En ny dag, nya tag.
Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet, så just nu spenderas min tid framför Parlamentet.
Om det är sanning så kommer jag nog bli minst 100. Haha. :)

Idag har jag ridit för Eva-Maria.
Jag med min lilla 'tur' fick rida i spöregn. Mysigt värre. Inte, haha :P
Aja, Billy var kanon, så regnet gjorde skit samma. Vi hoppade lite och tränade ridvägar. Kändes sjukt bra, älskar min ponny :)<3

Igår kväll var jag med Vea, Emma, Ralle, Matilda, Albin och Niklas :)
Vi gjorde inte så mycket, satt i Emmas stuga och pratade och så.
Åkte hem vid halv 2.
Lite kortfattat, men trevligt var det :)

Ha det!
/ A

Förlåt.

Sitter hos pappa ute i skogen i vårvädret. Solen står på topp, och det är underbart.
Bättre väder kom, sämre humör kom.
Tänk dig att utan att någon har sagt nåt, så vet du att en viss person har fått reda på en sak som på ett sätt inte är sant, men som man inte ville att den skulle veta. Det är inget fel med det igentligen, personen har ingen rätt att dömma en.
Jag är medveten om att personen kan ha blivit sårad på ett eller annat sätt, men som sagt, hen (istället för hon eller han) har ingen som helst rätt att dömma en. Jag står för vad jag tycker och tänker, även hur jag känner.
Men nu är det som det är, jag och en annan är nog kvitt om vissa saker nu.

Niklas är en stor tröst.
Han såg nog att jag var lite nere, så han fösökte muntra upp mig.
Jag älskar min bror, även fast vi är som vi är mot varandra ibland.

Nu ska jag göra det jag själv gillar allra mest. Jag ska rita. Med andra ord, dags för terapi.

/ A

Just like a star.




Den här dagen har varit bra. :)
Skola, stallet och Fredrik, som fyllde myndig. :) Grattis på han!

Skolan var helt okej idag, för omväxlingens skull. Hehe.
Min lärare blev sårad av att jag blev upprörd, så på måndag måste jag säga förlåt. (enligt min klassföreståndare).
Jaja, ibland får man bita i det sura äpplet.
Efter skolan vart det stallet. :)
Min Billybus är bäst, så är det bara! <3


Nu ska jag åka och köpa choklad, man måste få gotta sig med något ibland! :)

Hejdå!
/ A

Jadu.

Det vart inget inlägg igår, då tiden inte räckte till.
Menmen, nu är det dags för lite uppdatering tycker man, eftersom denna dag har varit stressad, bra, dålig, ja, allt som en dag kan vara.
Började med skolan, har insett att det finns en väldigt söt människa, så det vart att man kollade lite extra på den personen, hehe. Menmen, that's love.
Sen vart det en liten 'fight' mellan mig och en lärare. Förstår inte hur en lärare kan vara så sjukt dum i huvudet ibland.
Jaja, jag kommer över det.
Sen har det varit lite småtjafs här och där, och vissa som tror att de har rätt fast de igentligen har helt fel, som missförstår, skyller saker på en o.s.v...
Tonårshumör på g, om man säger så. Alla går igenom det någon gång i sina liv, så.
 
Jag skippade bild till denna text, då det inte fanns någon passande.
Beskriver vell kanske inte riktigt min dag, eller snarare, mitt liv, men lite tidsfördriv+att jag kände för att skriva av mig lite.

Mitt liv i övrigt är bra, har inte varit så här lycklig på länge.
Ingen speciell anledning, det är bara det att allt känns så underbart bra och allt rullar på, precis som det ska vara!
Jag längtar sönder till sommarlovet, det blir sommarlovet -09 med Jonas :)<3 underbart. :)

Nu ska jag fixa med annat, ha det bra alla!
/ A

Regnigt och grått.

'


Vart tog den underbara vårvärmen vägen?
Den här dagen har bara bestått av regn, regn och ännu mer regn.
Men vi får göra det bästa av saken och hålla tummarna för bättre väder vid veckans slut!

Idag var alla 8,orna på Hagagymnasiet och hälsade på :)
Mysig skola, vart lite intresserad av media- och samhälls programmet.
Menmen, tills vidare är det ljudteknik i Stockholm som står överst på listan :)
Efter skolan tjänade jag lite extra pengar och var barnvakt åt lille Trulls! :)
Har nog aldrig varit med om ett gladare barn :P
Munnen går upp till öronen på honom konstant och hans ögon tindrar hela tiden! :)
Men det är ju bara bra tecken, så :)

Resten av kvällen kommer spenderas framför TV,n (det är nämligen inget mindre än Desperate Housewives idag!) med en stor kopp te!

Ha det bra alla!
/ A

We don't celebrate sundays anymore.





Idag fick jag verkligen en 'summerfeeling'!
Jag längtar grymt mycket efter sommarlov, Peace and Love, ja, allt som har med sommaren att göra!
Och minnerna från förra årets P&L kommer så fort jag lyssnar på Hardcore Superstars låt 'We don't celebrate sundays'!
Menmen, om jag räknade rätt är det bara ynka 38 dagar kvar till skolavslutning. Grymt skönt kommer det bli :)
Har köpt skolavslutningsklänning också, laddar upp bild på den sen :)

Usch, imorse när jag vaknade kände jag verkligen hur mycket jag inte orkade gå till skolan. Märks att jag iaf har sovit hela helgen :P hehe :) Men de sista dagarna i skolan är faktiskt värda att gå, man får ju trots allt 10 veckors ledighet! :)
Nej, nu måste jag plugga lite till mitt mvg-seminarium på fredag. Önska mig lycka till! :)
Efter det blir det stallet som vanligt :P

/ A

16:21




Den här dagen har spenderats i stallet!
Billybus har tappat en sko, så han fick stå hela helgen. Snacka om lyx! ;P
Det vart ingen ridning för Eva-Maria igår p.g.a Billys tappade sko, så jag red för henne idag istället, men med Salomon! (på bild)
Lite småseg, men annars är han en kanon häst! :)
Vi hoppade utan stigbyglar, man kände sig ganska stolt när man kom över hindret utan att nudda marken :P
70 cm hoppade vi som högst, inte så högt, men det dög bra, med tanke på vilka jätte skutt Salomon brukar få till. :)

Måste berätta lite om gårdagens kväll också!
Var meningen att jag, Matilda, Vea, Emma och Ralle skulle sova i tält, men det hela slutade med att Matilda, Vea, Ralle och Jesper sov där :P
Jag och Emma var smarta, så vi gick hem till mig och sov istället för att vakna upp kall som en snögubbe. :)
Ja, kvällen började segt, men slutade lyckat, så tack alla för en trevlig kväll! :)
Nu ska jag göra mig iordning och åka till mormor och morfar, dom har varit gifta i hela 40 år idag!
Så ett grattis till dom! :)

Ha det bäst!
/ A

Nya tag.




Efter 2 år med bilddagboken kände att jag behövde prova något nytt, så jag följde strömmen och skaffade blogg! (:

Det är vår ute, och solen står på topp! Me like (:
Funderar på att dra ut med gitarren och lira lite.

Igår var det sjukt trevligt, var med Emma och Matilda. Vi cyklade till statoil och köpte glass! :P
Mumsigt värre.
Sen drog vi hem till Emma och satt där i nån timme, sen vid kvart i 12 åkte jag och Matilda hem.
Tack för en bra kväll! (:

Idag blir det först stallet, ska rida för Eva-Maria :) trevligt trevligt.
Ikväll blir det Vea, Emma, Matilda, Markus (?) och Ralle. :)

Ha det!
/A

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0